Kaip tinkamai išsirinkti šampūną?

Labai dažnai išsirenkame šampūną, kuris mums netinka. Pavyzdžiui, nusiperkame maitinantį šampūną, skirtą pažeistiems  plaukams, rezultatas – riebi galvos oda, apsunkinti plaukai ir neišspręsta problema. Kodėl? Todėl, kad maitinantys šampūnai yra sunkesni ir skirti maitinti ne plaukus, o galvos odą. Turite atsiminti – šampūnas skirtas galvos odai, o kondicionierius plaukams. 

Plaukų stilistė Diana Fedorovič pataria, kaip tinkamai išsirinkti šampūną. 

  1. Įvertinkite išsiskiriančio sebumo kiekį – kaip dažnai riebaluojasi galvos oda, ar dažnai plaunate? Jeigu galva yra  plaunama kasdien – maitinantis šampūnas dar labiau apsunkins mūsų galvos odą, todėl reikėtų rinktis drėkinantį šampūną.
  2. Jeigu Jūsų galvos oda sausa, išsausinta nuo cheminio, dažno šaknų dažymo, ar nuo saulės – reiktų rinktis maitinantį šampūną arba šampūną, skirtą jautriai galvos odai. Nepamirškite, kad to paties šampūno negalite naudoti ir žiemą, ir vasarą.
  3. Jei Jūsų plaukai sausi, o galvos oda greitai riebaluojasi – rinkitės šampūną riebiai galvos odai ir maitinantį kondicionierių. Kartais galite atlikti ir galvos odos pilingą, taip sumažinsite galvos odoje išsiskiriantį sebumo kiekį.
„Rekomenduoju rinktis šampūną pagal sezoną ir pagal besikeičiančius poreikius. Juk mes keičiam dažymus, keičiasi metų laikai, sausas oras bute, oro užterštumas kaime ir didmestyje.”

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.