Plaukų gumytės – aksesuaras, kurį renkantis, dėmesys turėtų būti atkreipiamas ne tik į estetines savybes

Išpuoselėti, palaidi plaukai puošia kiekvieną dailiosios lyties atstovę. Tiesa, remiantis savo asmenine patirtimi, tikriausiai sutiksite, jog plaukus, siekiant patogumo ar norint pagyvinti įvaizdį skirtingomis šukuosenomis, neretai prireikia „pažaboti“. Vienas dažniausių tam pasitelkiamų „įrankių“ – plaukų gumytės, kurių neabejotinai rastume ne tik pas visas moteris, bet ir vyrus, turinčius ilgesnius plaukus.

Plaukų gumytės | Beauty chest

Tinkamai parinktos plaukų gumytės ir kiti aksesuarai gali tapti šukuosenos, o neretai – ir viso įvaizdžio akcentu, taip pat subtiliai užmaskuoti plaukų trūkumus. Deja, kaip visada, yra ir kita medalio pusė. Įsigijus šį pirkinį atsainiai, atidžiau nepasidomėjus konkretaus produkto savybėmis, rizikuojama „prašauti“ ne tik su aksesuaro stiliumi, bet, blogiausia, jo funkcinėmis savybėmis, galinčiomis pakenkti plaukų išvaizdai bei sveikatai.  

Ieškant plaukų problemų (silpnumas, lūžinėjimas, slinkimas ir pan.) priežasčių, apsvarstėte įvairius faktorius, pradedant plaukų priežiūros priemonėmis ar baigiant hormonų sutrikimu? Atsakymą slėpti gali ir maža plaukų gumytė, kuri, pasirinkus netinkamai, gali sužaloti plauko struktūrą ir lemti ilgalaikius plaukų pažeidimus. 

Taigi, šiame įraše pasidalinsime keliais vertingais patarimais, kurie, tikimės, padės išsirinkti ne tik vizualiai patrauklias, bet ir visapusiškai plaukus puoselėjančias plaukų gumytes. 

Pagrindiniai patarimai renkantis plaukų gumytes

Pradėjus žvalgytis po plaukų gumyčių asortimentą, nuo siūlomų produktų įvairovės gali apsisukti galva. O kalbame apie tokio, vizualiai nedidelio, aksesuaro pasirinkimą! Norint, jog paieškai netektų gaišti daugiau laiko nei norėtųsi, derėtų susipažinti su keliais patarimais ir jais vadovautis.

  • Venkite plaukų gumyčių, pagamintų iš kietos gumos ar turinčių metalinių detalių.
  • Labai plonos plaukų gumytės gali sužaloti plaukus, tad tai irgi nėra geras pasirinkimas.
  • Sprendžiant, kokio dydžio plaukų gumytę rinktis, atkreipkite dėmesį, jog galėtumėte ja kasą perrišti 2–3 kartus. Taip ne tik patogiai suformuosite estetiškai atrodančią, tvirtai besilaikančią šukuoseną, bet ir išvengsite plaukų pažeidimo.
  •  Nesirinkite plaukų gumyčių, kurios plaukus labai užveržia, laužo ar kitaip žaloja. Plaukų pažeidimas – ne vienkartinė problema, kuri, juos išleidus, pranyksta. Sulaužius plauką, šis nebeatsistato. Toje vietoje plaukai gali išretėti ar net pradėti slinkti.
  •  Svarbu ne tik tinkamas plaukų gumytės pasirinkimas, bet ir taisyklingas jų surišimas. Per daug neveržkite, kaitaliokite plaukų rišimo aukštį.

Mūsų asortimente siūlomos ne tik plaukus puoselėjančios, prabanga dvelkiančios šilkinės plaukų gumytės, bet ir tarp klientų itin didelio populiarumo sulaukusios „Invisibobble“ gumytės. Pastarosios taip pat yra visapusiškai geras pasirinkimas: tai – ne tik plaukams draugiškos, bet ir stilingos, universaliai naudojamos plaukų gumytės.

Šilkinės plaukų gumytės – stilingas, plaukus puoselėjantis pasirinkimas

Šilkas – amžina klasika pelnytai vadinamas audinys, atrandantis vietą ne tik rafinuotų moterų garderobe, rūbų pavidalu, bet ir plaukuose, kaip gražūs, stilingi bei, svarbiausia, plaukus puoselėjantys aksesuarai. Jei bijote pasiklysti klaidžiose plaukų aksesuarų „džiunglėse“ ir, vietoje gražios šukuosenos, rizikuoti pakenkti plaukams, drąsiai rinkitės šilkines plaukų gumytes. Tai – plaukų aksesuaras, kuris:

  • tinka visiems plaukams, nepriklausomai nuo jų tipo, ilgio;
  • tvirtai užfiksuoja norimą suformuoti šukuoseną, tačiau nepeša plaukų;
  • yra universalus (tinka ne tik pasipuošti, bet ir kasdienai ar nakčiai);
  • nepalieka surišimo žymių ant plaukų ir nesukelia jų lūžinėjimo;
  • palaiko plaukams būtiną drėgmės kiekį, neleidžia jiems išsausėti;
  • glotnina plaukus, suteikia jiems natūralaus blizgesio;
  • mažina plaukų vėlimąsi, šiaušimąsi.
  • pasirinkus pageidaujamą dydį ar spalvą, gali būti „prisijaukinamas“ įvairių moterų, nepaisant jų amžiaus ar stiliaus ypatybių.

Tarp plaukų gumyčių įvairovės, „Beauty Chest“ klientų laukia ir nemažas pasirinkimas šilkinių plaukų aksesuarų. Šio tipo gumytės visapusiškai puoselėja plaukus ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus, tad Jums belieka pasirinkti labiausiai patinkančią spalvą!

Šilkiniai plaukų aksesuarai | Beauty chest

Kaip pasirinkti tinkamą šilkinės plaukų gumytės dydį?

Jei esate domėjęsi šilkinėmis plaukų gumytėmis, tikriausiai atkreipėte dėmesį, jog pastarosios yra skirtingų dydžių. Dažnai klaidingai manoma, jog šilkinių gumyčių ilgis yra tiesiogiai susijęs su plaukų storiu. Tai – klaidinga nuostata. Iš tiesų, skirtingų dydžio šilkinėse gumytėse yra naudojama to paties ilgio guma, skiriasi tik šilko kiekis. Kuo šilko daugiau, tuo plaukų gumytė yra puošnesnė, suteikianti įvaizdžiui išskirtinumo, prabangos.

Vadinasi, rinkdamiesi šilkinių gumyčių dydį, galvokite ne apie plaukų apimtį, bet ir savo gyvenimo būdą ar ketinimą naująjį pirkinį derinti prie vieno ar kito aprangos ansamblio. Didelės šilkinės gumytės, kurios, beje, puikiai atrodo ne tik plaukuose, bet ir ant riešo, puikiai tiks šventinei progai ar, pavyzdžiui, į darbą, norint klasikinę, šiek tiek nuobodžią aprangą pagyvinti akį traukiančiu akcentu.

Vidutinio dydžio šilkinės plaukų gumytės – „aukso viduriukas“, puikiai atrodantis tiek prie puošnesnės, tiek prie kasdienės aprangos. O mažos plaukų gumytės – minimalistinis, vizualiai nuo paprastų gumyčių beveik nesiskiriantis, tačiau gerąsias šilko savybes, kurias jau aptarėme, išsaugantis variantas, idealiai tinkantis, pavyzdžiui, sportuojant, keliaujant ar kitais atvejais, kai svarbiausia – šukuosenos patogumas, o ne aplinkinių pagyros dėl jos grožio.

Gaminamos ir itin mažos plaukų gumytės, kurių gumos ilgis, lyginant su standartiniais modeliais, mažesnis apie 1,5 karto. Šis šilkinių gumyčių variantas tinka itin ploniems plaukams, vaikams arba formuojant šukuosenas iš mažesnio plaukų kiekio (pavyzdžiui, rišant du kuodukus ar kelias mažas kasytes).

Plaukų gumytės vaikams turi būti ne tik gražios, bet ir patogios

Jei namuose krykštauja mažoji dama, tikėtina, jog jos grožio puoselėjimui reikia skirti ne ką mažiau laiko, nei savo pačios. O, renkantis, pavyzdžiui, kurios plaukų gumytės vaikams – geriausias pasirinkimas, tenka gerokai pasukti galvą. Juk, vien pažvelgus į gležnus mažųjų plaukučius, akivaizdu, kad netinkamos gumytės gali juos pažeisti, perspausti ar, formuojant šukuoseną, sukelti per didelį spaudimą ir skausmą.

Ne ką paprastesnė užduotis – „pataikyti“ ir į mažosios princesės skonį, kuris, paliudys dažna mama, neretai būna labai išskirtinis. Vienos pageidauja tik rožinių plaukų gumyčių ar kitų plaukų aksesuarų, kitos – dekoruotų vienaragiais ar kitais pasakų personažais. Suprantame, kokios varginančios gali būti to vienintelio plaukų aksesuaro – gumytės – paieškos… Belieka giliai įkvėpti ir į šį etapą pasistengti žiūrėti supratingai, geriausia – vaiko akimis. Juk kada, jei nei vaikystėje, galima sau leisti atrodyti taip, kaip diktuoja mūsų fantazija!

Ir dar vienas praktiškas patarimas. Jei matote, kad su viena ar kita plaukų gumyte vaikas nenori skirtis, atsargumo dėlei patariame įsigyti kelias identiškas. Maža ką – pames, suplyš ar, dėl kitų nenumatytų aplinkybių, pradings: jei iš stalčiaus galėsite ištraukti kitą, tokią pačią, išvengsite bereikalingų vaiko ašarų ir sutaupysite daug savo nervų ląstelių.  

Ir mamai, ir dukrai puikiai tiks tiek jau aptartos šilkinės gumytės plaukams, tiek „Invisibobble“ plaukų aksesuarai. Šilkinių gumyčių gamintojai leidžia rinktis iš gana plačios spalvų įvairovės (tarp jų galima rasti ir kelis skirtingus rožinius atspalvius!), o „Invisibobble“ asortimentas traukia akį dar ir žaismingu dizainu. Vienaragis, kaspinėliai, o gal – ausytės: tikėtina, jog kai kurios mamytės ir pačios mielai pasiskolintų tokią „crazy“ plaukų gumytę iš savo dukros! 

Plaukų gumyčių priežiūros ypatumai

Norint, jog mylimiausia plaukų gumytė išsaugotų savo estetiką ir tarnautų kiek įmanoma ilgiau, šį aksesuarą būtina tinkamai prižiūrėti.

  • Tiek medžiaginės, tiek ir šilkinės gumytės viduje yra guma, kuri gali pradėti trūkinėti dėl netinkamų laikymo sąlygų. Norint to išvengti, plaukų aksesuarus turėtumėte laikyti dėžutėje, apsaugančioje nuo saulės spindulių. Taip pat venkite papuošalų laikiklių, storesnių nei pačios plaukų gumytės ilgis.
  • Tiesioginių saulės spindulių bijo ir audinys, iš kurio gumytės yra pasiūtos. Netinkamai laikant, šis gali išblukti, sudilti ar kitaip prarasti savo estetiką.
  • Savaime suprantama, plaukų gumytes reikia reguliariai skalbti. Tai darydami, naudokite švelnų skalbiklį, ir, labai svarbu, atsispirkite pagundai įpilti minkštiklio. Šios priemonės sudėtyje yra komponentų, ardančių gumą.
  • Šilkines plaukų gumytes reikia skalbti dar atidžiau. Skalbkite rankomis, vėsiame (ne daugiau nei 30 º C temperatūros) vandenyje, su švelniu skalbikliu arba natūralios sudėties plaukų šampūnu. Skalbiant, venkite intensyvaus trynimo: gumytę spauskite rankoje it kamuoliuką. Savaime suprantama – jokių tiesioginės saulės spindulių ar automatinės džiovyklės. Tiesiog ištieskite išskalbtą šilkinę gumytę ant rankšluosčio.

Laikantis šių elementarių patarimų, mylima plaukų gumytė puoš ir džiugins ilgai! Žinoma, jei prieš tai atlikote „namų darbus“ ir išsirinkote ne tik stilingą, plaukams draugišką, bet ir kokybiškai pagamintą aksesuarą.


Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.