Susipažinkime iš arčiau: sausas plaukų šampūnas ir galvos odos šveitimo priemonės

Profesionalios plaukų priemonės, parduodamos „Beauty chest“ parduotuvėje internetu, gali patenkinti klientų poreikius, kurie, priklausomai nuo plaukų būklės, o kartais – ir susiklosčiusių aplinkybių, neretai būna labai skirtingi. Pavyzdžiui, skubant ar fiziškai negalint išsiplauti galvos, tikru išsigelbėjimu gali tapti sausas plaukų šampūnas. Tuo tarpu, skyrus valandėlę sau, derėtų atrasti laiko pasirūpinti ir galvos oda, specialiu šveitikliu pašalinant ant jos esančias negyvų ląstelių sankaupas.

Plaukų priežiūra | Beauty chest

Šįkart daugiausiai dėmesio būtent ir sulauks sausas plaukų šampūnas bei galvos odos šveitikliai – iš pažiūros kardinaliai skirtingos (viena skirta greitam rezultatui pasiekti, kita, priešingai, puoselėjanti plaukus iš vidaus) ir, reikia pastebėti, dar ne kiekvieno išbandytos plaukų priemonės. Kaip tinkamai naudoti sausą šampūną, jog šis nepakenktų plaukams? Kodėl galvos odos šveitimas – procedūra, kurią derėtų reguliariai atlikti kiekvienam, besirūpinančiam plaukų grožiu ir sveikata? Tai – tik dalis klausimų, į kuriuos atsakysime šiame straipsnyje.

Kokią funkciją atlieka sausas plaukų šampūnas?

Sausas šampūnas – tai miltelių pavidalo kosmetikos priemonė, kuri, užpurkšta ant plaukų, sugeria riebalų perteklių, pašalina nemalonų kvapą bei suteikia švaros, gaivos pojūtį. Šiai plaukų priežiūros priemonei populiarėjant, o vartotojų reikalavimams augant, gamintojai nestovi vietoje ir tobulina savo produkciją. Džiaugiamės, jog mūsų pirkėjai gali rinktis iš sausų šampūnų, pagamintų be sulfatų, silikonų, parabenų ir sudėtyje turinčių natūralių, plaukus puoselėjančių ingredientų.

Kai kurie sausi šampūnai užtikrina ne tik plaukų švarą, bet taip pat atlieka ir kondicionieriaus ar plaukų formavimo priemonės (pavyzdžiui, lako) funkciją. Vos keli papurškimai ir, be plovimo vandeniu ir įprastu plaukų šampūnu, Jūsų plaukai per kelias minutes atrodys puikiai!

Sausas plaukų šampūnas: nuteista ar išteisinta?

Natūraliai gali kilti klausimas, kodėl tokios užimtos šiuolaikinės moterys švaisto savo laiką ir plauna galvą įprastu šampūnu, besimaudydamos duše ar vonioje? Plaukų priežiūros specialistai pabrėžia, jog sausi šampūnai – tai plaukų priemonės, kurias galima naudoti retkarčiais, tačiau jokiu būdu ne kasdien. Priešingu atveju, sausą šampūną naudojant per dažnai, rizikuojama, jog, džiaugiantis gražiais plaukais čia ir dabar, gali būti išprovokuojamos ilgalaikės jų problemos.

Užpurškus sausą šampūną ant galvos, susidaro apsauginė plėvelė, neleidžianti galvos odai riebalinti plaukų. Skamba visai neblogai, tačiau reikia suprasti, jog, riebalams ir kitiems nešvarumams kaupiantis ant odos, ilgainiui plaukų folikulai užsikemša. O tai lemia visą eilę nemalonių pasekmių.

  • Sulėtėja plaukų augimas.
  • Suintensyvėja plaukų slinkimas, o, blogiausia, išslinkusių vietoje nauji plaukai neatauga.
  • Plaukai išsausėja, tampa šiurkštūs.
  • Plaukai pradeda šakotis bei skilinėti.
  • Išblunka natūrali plaukų spalva.
  • Prarandamas natūralus plauko žvilgesys. 
  • Užsikimšusios galvos odos poros išprovokuoja pleiskanų, pūlinukų, inkštirų atsiradimą.
  • Sergant tam tikromis odos ligomis, pavyzdžiui, egzema, gali suintensyvėti simptomai.

Kaip naudoti sausą šampūną, siekiant, jog ši plaukų priežiūros priemonė nepakenktų plaukams?

Tikriausiai supratote, jog, kalbant apie šią plaukų priežiūros priemonę, svarbiausia – išlaikyti saiką. Sausą šampūną nederėtų naudoti daugiau nei porą dienų iš eilės, idealu – ne daugiau nei kelis kartus per mėnesį. Jei, pavyzdžiui, planuojate vykti į muzikos festivalį, į rankinę galite įsidėti ir sauso šampūno flakonėlį. Žinoma, prieš tai atidžiai išanalizavę produkto sudėtį ir pasirinkę produktą, atitinkantį plaukų būklę.  

Naudojant sausą plaukų šampūną, vadovaukitės žemiau pateiktais patarimais.

  • Purkšdami šampūną, laikykite flakonėlį bent 10 cm atstumu nuo galvos.
  • Užpurškus plaukų priežiūros priemonės, lengvais masažuojamaisiais judesiais, įtrinkite ją į galvos odą.
  • Rankšluosčiu nuvalykite priemonės likučius nuo plaukų, plaukus kruopščiai iššukuokite.

Jei sergate odos ligomis, galvos oda sudirgusi ar labai išsausėjusi, sauso šampūno naudoti nerekomenduojama.

Sausas plaukų šampūnas | Beauty chest

Galvos odos priežiūra – sąlyga, būtina norint džiaugtis sveikais, gražiais plaukais

Galvos odos šveitimas, naudojant specialias plaukų priežiūros priemones (žinoma, tinka ir namuose pagamintos!) – procesas, kurį turėtumėte įtraukti į savo reguliariai atliekamų grožio procedūrą sąrašą. Ir tai nėra kosmetikos priemonių gamintojų triukas, siekiant paskatinti pardavimų apimtis, o klientus – papildyti savo lentynas eiliniu produktu, kuris, tikėtina, taip ir nebus panaudotas. Galvos odos (skalpo) šveitimo būtinybę padiktuoja natūralūs procesai, vykstantys mūsų kūne.

Kaip ir visoje odoje, taip ir ant galvos, nuolat vyksta ląstelių regeneracijos (atsinaujinimo) procesas, kurio metu negyvos ląstelės yra stumiamos į paviršių. Galvą dengiantys plaukai, mažesnė tiesioginė galvos odos sąveika su aplinka bei didesnis riebalinių liaukų aktyvumas lemia, jog negyvoms ląstelėms pasišalinti yra gerokai sudėtingiau. Akivaizdus to įrodymas – pleiskanos arba ant galvos paviršiaus susiformuojanti riebi, specifinį kvapą turinti medžiaga, kurią, perbraukę per galvą, kartais galime pamatyti ant savo pirštų.

Negana to, šią problemą dar labiau paaštrina dažnas nenuplaunamų plaukų priemonių (pavyzdžiui, jau mūsų aptarto sauso šampūno) naudojimas, neteisingai pasirinkta plaukų kosmetika ar tinkamai nenuplauti jos likučiai, galiausiai – ir užterštas oras.

Jei nėra imamasi jokių priemonių, padedančių pašalinti negyvas ląsteles (kaip jau supratote, kalbame apie galvos šveitimą) ir kitus nešvarumus, šie sulimpa tarpusavyje ir tampa barjeru, trukdančiu vykti būtiniems procesams galvos odoje, lemiantiems plaukų estetiką ir sveikatą.  

Kaip suprasti, kada reikalingas galvos odos šveitimas?

Susiriebalavusios plaukų šaknys, pleiskanos, purumo netekę ir gaiva, net ką tik po plovimo, nedvelkiantys plaukai (priešingai – kartais skleidžiantys ir nemalonų kvapą). Tai – aiškūs ženklai, kad, užuot pakeitus visas naudojamas plaukų priežiūros priemones, derėtų atlikti galvos skalpo šveitimą.

Tiesa, jei šiuo metu pavojaus signalų, įspėjančių apie plaukų būklės problemas, ir nepastebite, dar nereiškia, jog galvos šveitimas Jums nereikalingas. Priešingai, tai – procedūra, būtina kiekvienam, nepriklausomai nuo amžiaus ar lyties, norinčiam džiaugtis sveikais ir gražiais plaukais. Naudojant šveitiklį, suaktyvinama galvos kraujotaka, pašalinamos negyvos odos ląstelės, išvalomi folikulai, o plauko svogūnėliai gauna didesnį deguonies kiekį. Tai stiprina plaukus bei skatina jų augimą. Ne mažiau svarbu, jog, pašalinus negyvą odos sluoksnį, didesnį efektą suteiks ir kitos naudojamos plaukų priežiūros priemonės.

Galvos odos šveitimo ypatumai

Instrukcija, kaip naudoti konkretų galvos odos šveitiklį, yra pateikta ant kiekvieno produkto pakuotės. Įprastai, priemonę tolygiai paskirsčius visame galvos odos plote, ši, atliekant masažuojamus judesius, kruopščiai įtrinama.

Galvos odos šveitimo dažnumas priklauso nuo plaukų būklės. Turint normalius plaukus, šią procedūrą užtenka atlikti kas 2–3 savaites. Tuo tarpu riebių plaukų savininkams – kartą per savaitę.

Atlikę galvos odos šveitimą, išplaukite galvą, naudodami įprastas plaukų priežiūros priemones (šampūną, kondicionierių, balzamą ar plaukų kaukę).  

Galvos odos šveitiklį nesudėtinga pasigaminti namų sąlygomis. Jam tinka produktai, esantys kiekvienoje virtuvėje (cukrus, nerafinuotas aliejus), o ir įvairių receptų internetinėje erdvėje tikrai atrasite. Tiesa, dažnas šiuolaikinis žmogus yra toks užimtas, kad ketinimas pasigaminti vieną ar kitą naminę kosmetikos priemonę, metai iš metų, yra įtraukiamas į naujametinių pažadų sąrašą. Gerokai paprastesnis ir greitesnis sprendimas – tiesiog įsigyti profesionalų galvos odos šveitiklį, kurių, kaip ir kitų plaukų priežiūros priemonių, galite rasti mūsų internetinėje parduotuvėje www.beautychest.lt. 


Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.