Sveikų ir gražių blakstienų ABC

Motulė gamta neapdovanojo tankiomis, ilgomis blakstienomis, kurios, sutikite, yra neatsiejamos nuo išraiškingo, gundančio žvilgsnio? Vienas iš galimų sprendimų, garantuojantis greitus ir efektyvius rezultatus (žinoma, tik atradus savo sritį išmanantį specialistą) – blakstienų priauginimas. Visgi, džiugi tendencija, jog vis daugiau dailiosios lyties atstovių, užuot ėjusios tiesiausiu keliu, ieško būdų, kaip savo jėgomis rūpinantis blakstienomis, tobulinti tai, kas duota gamtos.

Blakstienų serumas

Tinkama blakstienų priežiūra – tai ne tik kokybiškas blakstienų tušas. Svarbu taisyklingai atliekamas makiažo valymo ritualas bei reguliariai naudojamas blakstienų serumas (pavyzdžiui, „Inveo“, skatinantis trapių, nusilpusių blakstienų regeneraciją ir augimą). Pamirštos neturėtų būti ir natūralios blakstienas stiprinančios priemonės. Žinoma, geriausia, kai visi metodai, o kartais – ir mažos gudrybės, yra pasitelkiami kartu!  

Blakstienų puoselėjimas natūraliomis priemonėmis

Net jei Jūsų kosmetikos priemonių stalčiuje guli reguliariai naudojamas ir visus lūkesčius išpildantis (o gal net pranokstantis!) blakstienų serumas, jas galite papildomai palepinti natūraliomis priemonėmis. Nemažai produktų, rekomenduojamų blakstienoms stiprinti, rasite tiesiog savo virtuvėje. Jei viena ar kita priemonė nepatiks arba, kaip neretai nutinka su „namine“ kosmetika, atsibos „terliotis“, galėsite ramia širdimi padėti ją į savo vietą. Vadinasi – jokių papildomų išlaidų ir priekaištų sau.

  • Vienas paprasčiausių būdų sustiprinti lūžinėjančias, krentančias blakstienas, kurį galima derinti ir su serumo naudojimu – tiesiog užtepti ant jų migdolų, persikų ar paprasčiausio saulėgrąžų aliejaus.
  • Jei norite džiaugtis žvilgančiomis blakstienomis, išbandykite natūralią priemonę iš kėnių arba šaltalankių aliejų, praturtintų vitamino D lašeliu. 
  • Netingite maišyti daugiau nei dviejų ingredientų? Tuomet pasigaminkite blakstienų maitinamąjį balzamą! Šiam produktui reikia varnalėšų ir ricinų aliejus. Į jų mišinį (lygiomis dalimis) dar reikėtų įlašinti kelis lašelius alavijo sulčių bei aliejinio pagrindo vitamino E. Šį balzamą, pavyzdžiui, šepetėliu, likusiu nuo seno blakstienų tušo, tepkite kiekvieną vakarą, bent mėnesį laiko.

Blakstienas reguliariai lepinant minėtomis natūraliomis priemonėmis, rezultatai gali iš tiesų maloniai nustebinti. Tiesa, svarbu atkreipti dėmesį, jog kosmetikos priemonės, sudėtyje turinčios aliejų, gali sudirginti akis ar užkimšti poras. Norint to išvengti, priemones reikia tepti ne nuo pačių šaknų, bet blakstienų vidurio, taip išvengiant tiesioginio kontakto su oda bei akimis. Blakstienų serumas „Inveo“ yra sukurtas taip, jog nesukeltų minėto šalutinio poveikio grėsmės. Šį produktą tepkite tiesiai ant blakstienų augimo linijos, nesibaimindami akių ar odos sudirgimo. 

Kokybiškas tušas – viena iš būtinų sąlygų, norint džiaugtis gražiomis blakstienomis

Dažna dailiosios lyties atstovė, net ir naudojanti minimaliai dekoratyvinės kosmetikos, be sluoksnio tušo, užtepto ant blakstienų, jaučiasi tarsi… nuoga. Iš tiesų, vos keli meistriški rankos judesiai tušo šepetėliu ir vaizdas veidrodyje, maloniai nudžiugindamas, pasikeičia kardinaliai. Tiesa, blakstienų tušas, turintis labai artimą kontaktą su akimis – kosmetikos priemonė, kurią reikėtų rinktis ir naudoti atsakingai. Dienos eigoje byrantis tušas ir juodi paakiai – bene mažiausia blogybė, galinti nutikti, numojus į tai ranka. Nekokybiškas tušas ne tik nesuteiks blakstienoms „wow“ efekto, bet netgi gali joms pakenkti, išprovokuodamas lūžinėjimą, kritimą. Taip pat kyla akių sudirgimo rizika.

Kaip ir blakstienų serumas, taip ir tušas, turėtų būti įsigyjamas prieš tai susipažinus su produkto sudėtimi. Tarp ingredientų ieškokite šilko ekstraktų, vitaminų A, C, E, B5, biotino, lanolino.

Tušo tekstūra – svarbus šios kosmetikos priemonės kokybės indikatorius. Perbraukite šepetėliu per savo ranką: kokybiškas tušas paliks tolygų pėdsaką, be jokių gumulėlių.

Įsidėmėkite, kada atidarėte blakstienų tušo pakuotę. Šioje kosmetikos priemonėje gali kauptis odą, esančią aplink akis, dirginančios bakterijos, tad galiojimo laikas – labai svarbus klausimas. Tušą rekomenduojama pakeisti nauju ne rečiau nei kas tris mėnesius. Jei, visgi, pamiršote, blakstienų tušo tinkamumą naudoti puikiai pasufleruoja ir jo kvapas. Kokybiškas, nepasenęs blakstienų tušas kvepia silpnai ar net visiškai neturi kvapo. Ir, priešingai, stiprus kvapas – aiškus pavojaus signalas, raginantis šią priemonę pakeisti kita.

Kokybiškas tušas

Svarbu ne tik makiažo atlikimo technika, bet ir kruopštus jo pašalinamas

Vis dar pasitaiko kurioziškų situacijų, kai, pavydėtinais makiažo įgūdžiais pasigirti galinčios moterys ar merginos, leidžia sau kartais tiesiog „pamiršti“ nusivalyti kosmetikos priemones. Kruopščiai turi būti nuvalomas ne tik veidas, bet ir blakstienos.

Vanduo su muilu – blogas sprendimas, kuris gali ne tik sudirginti akis, bet ir iš išprovokuoti raukšlelių susidarymą ar paskatinti blakstienų slinkimą. Tad kosmetikos priemonių atsargas reikėtų papildyti specialiu makiažo valikliu, kurio sudėtyje esantys komponentai papildomai minkštintų bei maitintų odą. Vadinasi, perkant net ir tokį, iš pažiūros nesvarbų produktą, reikia atidžiai išanalizuoti jo sudėtį. Jei naudojate vandeniui atsparų tušą, įsitikinkite, ar Jūsų turimas valiklis yra tinkamas.

Akių srityje esanti oda yra labai jautri. Tad atkreipkite dėmesį, ar Jūsų įprastai naudojama makiažo valymo technika yra taisyklinga. Makiažą reikėtų valyti švelniai, nespaudžiant ar netempiant odos. Prie blakstienų priglauskite vatos tamponėlį, sušlapintą valikliu, ir kelias minutes palaikykite. Procedūrą pakartokite dar porą kartų: viskas – Jūsų blakstienos švarios. Dabar gali būti tepamas „Inveo“ blakstienų serumas ar kita pasirinkta blakstienas puoselėjanti priemonė.   

Blakstienoms, kaip ir odai, retkarčiais reikia „atostogų“. Idealu, jei nors vieną kartą per savaitę nenaudosite jokio tušo ar kitų dekoratyvinės kosmetikos priemonių. Tai – taip pat puiki proga pasidžiaugti savo natūraliu grožiu bei įvertinti, kokį efektą suteikė naudojamas blakstienų serumas ar natūralios jas puoselėjančios priemonės.

Keli pagudravimai, leidžiantys džiaugtis gražesnėmis blakstienomis čia ir dabar

Žinoma, nei pats kokybiškiausias blakstienų augimą skatinantis serumas, nei blakstienų lepinimas natūraliomis priemonėmis kardinalių permainų „čia ir dabar“ nesuteiks. Visgi, jei genetika pagailėjo „wow“ blakstienų, o priauginimas Jums asmeniškai nėra priimtina alternatyva, retkarčiais galite pasinaudoti keliomis gudrybėmis, dėl kurių blakstienos, bent trumpam, tampa visais atžvilgiais „-esnės“ – storesnės, tankesnės, ilgesnės. Žodžiu – gražesnės!

  • Jei norite vizualiai pastorinti plonas, retas blakstienas, pirmiausiai užberkite ant jų truputį birios pudros ir tik po to naudokite tušą. 
  • Norint pasiekti pribloškiančio (gerąja prasme!) žvilgsnio efektą, vieno blakstienų tušo gali nepakakti. Įsigykite dviejų rūšių – blakstienas ilginantį ir tankinantį – tušus. Pirmiausiai tepkite sluoksnį ilginamojo, vėliau – tankinančio blakstienų tušo. Patikėkite, skirtumas bus akivaizdus!
  • Svarbu ne tik tai, kokį blakstienų tušą pasirenkate, bet ir tai, kaip jį naudojate. Pradėti dažyti blakstienas rekomenduojama nuo šaknų ir, sukamaisiais judesiais, keliauti jų galiukų link.
  • Blakstienų rietiklis – vizualiai gana gąsdinančiai atrodantis prietaisas, bet, šiek tiek pasipraktikavus, drąsiai tinkamas naudoti ir namuose, o ne tik retomis progomis, kai lankomasi grožio specialisto kabinete. Jei norite visą dieną džiaugtis užriestų blakstienų efektu be rizikos joms pakenkti, atsiminkite svarbiausią taisyklę. Rietiklį galima naudoti tik švarioms, nuvalytoms, jokiu būdu ne tušu padengtoms blakstienoms. Priešingu atveju tokia grožio procedūra gali turėti liūdnas pasekmes – išprovokuoti blakstienų lūžinėjimą.  

Įsigyti norimą blakstienų serumą, tušą ar kitą dekoratyvinės kosmetikos priemonę galite tiesiog internetu, apsilankę mūsų elektroninėje parduotuvėje www.beautychest.lt. 


Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.