Veido serumai: ar viską žinote apie šią odos priežiūros priemonę?

„Zero waste“ idėja, raginanti mažinti vartotojiškumą, palietė įvairias mūsų gyvenimo sritis bei namų kampelius. Kosmetikos lentynėlė neretai viena pirmųjų sulaukia kritiško žvilgsnio, tarytum klausiančio, „ar man tikrai to reikia?“. Žinoma, kelių skirtingų gamintojų veido kremų, atliekančių identišką funkciją, nebūtina turėti, tačiau su kažkada įsigytu ir, galbūt, ne itin sąžiningai naudotu veido serumo buteliuku skubėti atsisveikinti nederėtų. Priešingai: jei dar nesate įsigiję šios odos priežiūros priemonės, susipažinus su svarbiausiais pasirinkimo kriterijais, derėtų įsigyti tinkamiausią (tai yra odos būklę bei turimus poreikius atitinkantį) produktą.

Veido serumai | Beauty chest

Veido serumai, lyginant su kremais, nors dažnai yra identiškos sudėties, išsiskiria didele aktyviųjų komponentų koncentracija. Vadinasi, ir didesniu efektu, atliekant vieną ar kitą funkciją (intensyvus drėkinimas, odos stangrinimas, skaistinimas ir pan.) Faktas, jog aktyviųjų medžiagų veido kremuose įprastai būna apie 5–10 proc., o serumuose – net iki 70 proc., tai tik patvirtina. O nedidelė šios rūšies produkto molekulinė masė lemia, jog oda veikliuosius komponentus labai gerai įsisavina.

Žinoma, neskubėkite „nurašyti“ ir savo veido kremo, kaip neefektyvaus produkto. Šios dvi odos priežiūros priemonės, papildydamos viena kitą, garantuoja visapusišką naudą odai. Tad, siekiant geriausio efekto, turi būti naudojamos kartu.

Kada pradėti naudoti veido serumą?

Jauname amžiuje, kai oda, dėl joje vykstančių procesų, pati sugeba apsirūpinti būtinomis medžiagomis bei išlaikyti tinkamą drėgmės balansą, veido serumas nėra būtina kosmetikos priemonė. Tik priminsime, jog, net ir neturint akivaizdžių odos problemų, tinkama odos priežiūra (prausimas, tonizavimas ir veido kremai, parinkti pagal esamą odos būklę) – ritualas, būtinas visoms moterims, nepriklausomai nuo amžiaus. Žinoma, ir vyrams, tačiau tai – jau atskira tema ir sritis, kurioje stipriosios lyties atstovams derėtų kur kas labiau pasistengti.

Tais atvejais, kai odai akivaizdžiai reikia padėti atsistatyti, pavyzdžiui, po intensyvaus deginimosi ar tam tikrų odos ligų, veido serumai gali tapti ta būtina greitąja pagalba. Tereikia, atsižvelgus į produkto sudėtį, išsirinkti tinkamiausią serumą ir, kol odos drėgmė bus grąžinta į įprastas „vėžes“, jį naudoti.

Kai biologinis „laikrodis“ pasiekia maždaug 28–32 metus, kolageno, hialurono rūgšties bei kitų medžiagų, svarbių tinkamai odos būklei užtikrinti, gamyba sulėtėja. Norint ir toliau sėkmingai priešintis skaičiams, parašytiems asmens tapatybės dokumente, reikėtų į kasdienį veido odos priežiūros ritualą įtraukti ir veido serumą, kuris papildomai drėkins odą ir, priklausomai nuo konkretaus produkto sudėties, suteiks kitą norimą efektą.

Kaip tinkamai naudoti veido serumą | Beauty chest

Kaip tinkamai naudoti serumą?

Norint, jog veido priemonės atliktų savo funkciją, dėl kurio vieną ar kitą produktą pirkote (pavyzdžiui, veido serumai nuo raukšlių), labai svarbus niuansas – tinkamas jų naudojimas ir seka (tai yra, kokia priemonė tepama pirmiausiai). Kalbant apie serumo, kaip ir kitų odos priežiūros priemonių naudojimą, svarbiausia – atsiminti taisyklę, jog pirmiausiai turi būti tepamos lengviausios sudėties priemonės. Taigi, ant švarios, nusausintos veido odos, pirmiausiai užtepkite veido serumą ir, po kelių minučių, šiam susigėrus, naudokite veido kremą, pasirinktą pagal odos tipą ar esamas problemas (išsausėjimas, raukšlės ir pan.).

Įdomu, kas nutiktų, jei šio grožio ritualo eigą „apverstume aukštyn kojomis“, tai yra pirmiausiai ant veido keliautų sluoksnis kremo, o po jo – serumas? O gi visiškai nieko! Pro veido kremo molekules, kurios yra didesnės nei serumo, pastarosios negalėtų „prasibrauti“, tad Jūsų oda nepajustų jokio serumo poveikio.

Tiesa, naudojimo išimtis galioja, kalbant apie sunkios tekstūros aliejinius veido serumus. Įsigijus tokį gaminį, pirmiausiai turi būti tepamas drėkinantis veido kremas, serumas (taip, nebijokite „sviesto sviestuoto“ – kartu gali būti naudojami skirtingų rūšių serumai veido odai) ar bent jau tonikas, o ant jos – aliejinis veido serumas.  

Žinoma, svarbu ne tik kaip, bet ir kaip dažnai yra naudojama viena ar kita odos priežiūros priemonė. Norint pajusti teigiamą serumo poveikį odai, reikia nusiteikti, kad šis produktas turi tapti tokia pačia reguliaria grožio rutinos dalimi, kaip, pavyzdžiui, dantų valymasis du kartus per dieną. Būtent tiek kartų, tai yra dukart – ryte ir vakare – reikia nepamiršti ir serumo. Na, jei ryte, dar neišsibudinus ar kažkur labai skubant, šia taisyklei ir nusižengėte, tai vakare šį aplaidumą tiesiog būtina ištaisyti. Būtent naktį, kai Jūs ramiai ilsitės, oda gauna didžiausią naudą iš ant jos užteptų kosmetikos priemonių.

Tiesa, renkantis serumą, būtina atkreipti dėmesį, ar konkretus produktas tinka nuolatinei odos priežiūrai, ar yra intensyvesnės sudėties ir rekomenduojamas naudoti tik tam tikrą laiką. Pirmuoju atveju produktai įprastai parduodami supilstyti į stiklinius buteliukus, antruoju – ampules.

Dažniausiai veido serumuose atrandami aktyvieji komponentai ir pagrindinės jų funkcijos

Serumas ar kitas odos priežiūros produktas savo misiją, konkrečiai įvardintą ant pakuotės (pavyzdžiui, intensyviai drėkinantis, antioksidacinis, jauninantis poveikis ir pan.), gali tinkamai atlikti dėl sudėtyje esančių veikliųjų komponentų. Vieni pagrindinių – hialurono rūgštis, retinolis, antioksidantai (vitaminai C, E, gintaro ekstraktas ir kiti), peptidai ir pan.

Veido serumai su vitaminu C ar kitais antioksidantais, kurių gausu produkto formulėje, suteikia efektyvią apsaugą nuo UV spindulių – vieno iš senėjimą spartinančių veiksnių.

Hialurono rūgštis – komponentas, kurio serumo sudėtyje reikia ieškoti, norint stoti į kovą su raukšlėmis ar kitomis veido problemomis, susijusiomis su odos senėjimu.

Retinolis – medžiaga, ne tik tiesiogiai susijusi su odos ląstelių regeneraciniais procesais, bet ir efektyviai mažinanti odos pigmentaciją.

Ne ką mažiau svarbesnį darbą atlieka ir peptidai, skatinantys kolageno ir elastino (medžiagų, atsakingų už odos elastingumą, skaistumą, ląstelių atsinaujinimą) gamybą.

Kokių tipų serumų būna?

Sprendžiant, kurie serumai veido odai – tinkamiausias pasirinkimas, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į veikliuosius komponentus, bet ir produkto tekstūrą, skirstomą pagal tai, kokios medžiagos – aliejus ar vanduo – sudaro kosmetikos priemonės pagrindą. Veido serumai gali būti vandeniniai, aliejiniai ir pagaminti vandens pagrindu.

Vandeniniai veido serumai

Šio tipo serumų pagrindą sudaro vandens ekstraktai, o produkto sudėtyje nėra jokių riebalinės kilmės komponentų, tai yra – aliejų. Vandeniniai veido serumai, kaip ir taikliai sufleruoja pats pavadinimas, yra skirti intensyviam odos drėkinimui. Jei nenorite savo oda pajusti, ką reiškia posakis „kaip nuo žąsies nubėgo“, vandeninis serumas turi būti „užrakinamas“ kremu ar emulsija, turinčia riebalinių medžiagų. Pastarosios sukuria apsauginį sluoksnį, būtiną, jog drėgmė neišgaruotų ir veido serumas atliktų savo funkciją, tai yra garantuotų ilgalaikį drėkinimą ar suteiktų kitą sudėtinių medžiagų efektą.  

Vandens pagrindo veido serumai

Tai – tarpinis variantas tarp vandeninių ir aliejinių serumų. Didžiąją produkto sudėties dalį užima vandeniniai ekstraktai, tačiau yra ir aliejų. Pastarieji sukuria apsauginį sluoksnį, kuris sulaiko drėgmę bei neleidžia išgaruoti veikliosioms serumo medžiagoms. Tad, priešingai nei naudojant vandeninius serumus, kitos kosmetikos priemonės, nors ir, siekiant didesnio efekto, rekomenduojamos, tačiau nebūtinos. Išimtis galioja, kalbant apie vakarinį grožio ritualą. Vakare, nepriklausomai nuo to, koks veido serumas yra naudojamas, oda turėtų būti papildomai palepinama regeneruojančiu naktiniu kremu.

Vandeniniai ir vandens pagrindu pagaminti serumai puikiai tinka riebios bei mišrios odos priežiūrai.

Aliejiniai veido serumai

Aliejiniai veido serumai sudėtyje turi aliejų, tad išsiskiria sunkesne tekstūra. Šio tipo serumai, pasižymintys maitinamuoju, atstatomuoju ir odos pažeidimus regeneruojančiu poveikiu rekomenduojami turintiems sausą odą.

Kaip žinia, optimalus drėgmės – būtina sąlyga, norint džiaugtis visapusišku odos grožiu, nepriklausomai nuo jos tipo. Aliejiniai serumai šios funkcijos neatlieka, tad kartu rekomenduojama naudoti ir drėkinamuosius kremus ar, dar geriau, intensyviai drėkinančius veido serumus, pavyzdžiui, su hialuronu.

Taigi, Jūsų užduotis aiški: išsirinkti odai tinkamiausią veido serumą, kurių platus asortimentas siūlomas mūsų internetinėje parduotuvėje ir, žinoma, reguliariai jį naudoti.


Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.