Saflora kadagių aliejus-Beauty chest
Saflora kadagių aliejus-Beauty chest

Saflora kadagių aliejus

Įprasta kaina €13.21 Akcija

Sudėtis: 100% grynas kadagių eterinis aliejus.
INCI: juniperus communis oil.

Aliejus išgautas vandens distiliacijos metodu iš paprastųjų kadagių Juniperus communis sausų sunokusių vaisių.

Kilmės šalis: Austrija.
Sertifikatas: ekologiškas.
Kvapas: šviežias, balzaminis, medienos.
Kontraindikacijos: individualus kadagių kvapo netoleravimas, ūmios inkstų ligos. Sergantiems epilepsija, nėščiosioms – elgtis kuo atsargiau. Prieš naudojant eterinius aliejus būtina patikrinti, ar įkvepiamas arba tepamas ant odos aliejus nesukels individualios alerginės reakcijos!
Laikymo sąlygos: sandariai užkimštą vėsioje tamsioje vietoje. Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Kadagys visada buvo vertinamas dėl savo antiseptinių savybių. Hektaras kadagyno per parą išskiria apie 30 kilogramų lakiųjų medžiagų – fitoncidų, kurie naikina mikrobus ir grynina orą. Taigi kadagynai yra savotiškos gydyklos. Tiesa, kadagynų reikia vengti per jų žydėjimą – gegužės mėnesį, nes kadagių barstomos žiedadulkės gali sukelti alergiją. Romoje ir senovės Graikijoje buvo laikomas veiksminga priemone nuo gyvatės įkandimo. Romėnai išspaustas kadagio uogas maišydavo su vynu ir gerdavo kaip šlapimą varantį vaistą, sergant kepenų ligomis. Senovės Rusijoje iš kadagio žievės gamino indus. Kadaginiai indai buvo ilgai naudojami, į tokius indus supiltas pienas ilgai nesugiždavo.

Kadagių eterinis aliejus turi labai malonų kvapą, panašų į terpentino. Jis labai tinka dezinfekuoti namams, ypač epidemijų metu. Kelis lašus aliejaus galima įlašinti į vandenį, kuriuo plaunate grindis ar pagarinti aromatinėje lempoje. Kadagių aliejus puikiai tinka su citrusiniais aliejais.

Kosmetikoje kadagių aliejus naudojamas spuoguotai, riebiai, uždegimo pažeistai odai su atviromis poromis, sustiprina odos gynybines funkcijas, veiksmingai padeda nuo celiulito. Padeda šalinti aknę, egzemą ir kitus odos pažeidimus.

Kadagių eterinis aliejus naudojamas esant galvos odos seborėjai, niežuliui, bėrimams ar pleiskanoms. Kadagių aliejus turi antiseptinių, antispazminių, stimuliuojančių, tonizuojančių savybių.

Kadagių eterinis aliejus yra naudojamas grynas arba su kitais eteriniais aliejais. Sumaišytas lygiomis proporcijomis jis puikiai dera su kiparisų, levandų, santalmedžių eteriniais aliejais. Šie mišiniai taip pat yra naudojami kosmetikos priemonėms papildyti esant probleminei odai ir plaukams, taip pat masažui, vonioms, saunai, inhaliacijoms, kompresams, aromatinėms lempoms. Naudojamas esant celiulitui, nutukimui, reguliuoti hormonų būklę ir emocinį foną.

Kosmetikos priemonių papildymas:
5 lašus kadagių eterinio aliejaus arba bet kokio šio aliejaus mišinio sumaišyti su 10-15 g pagrindo (kremo, toniko, losjono, šampūno).

Masažas:
5-7 lašus kadagių eterinio aliejaus arba aukščiau pateikto bet kokio šio aliejaus mišinio sumaišyti su 1-2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus (simondsijų (jojoba), migdolų) arba pasirinkto kremo. Šis masažui skirtas mišinys gali būti naudojamas ir gyvūnams – kaip inseticidinė priemonė.

Vonios:
5-7 lašus kadagių eterinio aliejaus arba bet kokio šio aliejaus mišinio, iš anksto sumaišytus su valgomuoju šaukštu pieno, medaus, jūrų arba valgomosios druskos, įpilti į pilną vandens (37-38 °C) vonią. Procedūros trukmė 10-15 min.

Sauna:
5-10 lašų kadagių eterinio aliejaus arba bet kokio šio aliejaus mišinio įlašinti į nedidelį karšto vandens indą ir pastatyti indą garinėje ant viršutinės lentynos.

Patalpų aromatizavimas:
4-5 lašus kadagių eterinio aliejaus arba šio aliejaus mišinio įlašinti į aromatinėje lempoje esantį vandenį ir uždegti žvakę. Patalpoje pasklis kvapas. Jei nėra lempos, aliejumi galima sudrėkinti servetėlę arba įlašinti jo į karšto vandens puodelį bei pastatyti ant veikiančio radiatoriaus. Procedūros trukmė 15-30 min.

Atsiliepimai

1 atsiliepimas Parašykite atsiliepimą